Skip to main content
Interview met Thijs Raemaekers

Over hoe de conversie van offertes enorm omhoog is gegaan.

Als Director of Sales van Novotel Amsterdam Schiphol Airport geef ik leiding aan de teams Sales & Marketing, Meeting & Events en Reserveringen. Ik geef leiding aan in totaal 12 personen.

novotel amsterdam

Wat zijn jouw commerciële uitdagingen?
Vooral de balans tussen de kamerprijs en het aantal kamers dat we verhuren is een uitdaging. Bij een te hoge prijs verhuren we te weinig kamers en bij een te lage prijs komen de omzetdoelstellingen onder druk te staan.
Wat ook een uitdaging is, is dat het totale commerciële team dus uit drie verschillende subteams bestaat. Het vormen van eilandjes ligt dan op de loer. Het in verbinding blijven met elkaar is daarom echt een van mijn aandachtspunten.

Hoe kom je tot de kern van een probleem? 
Als manager is het goed om van iemand buiten het bedrijf feedback te krijgen. Zodat je weer kunt vernieuwen, als manager kunt groeien en om verlicht te worden van je veelzijdige takenpakket. Ik heb een breed takenpakket als Director of Sales. Je kunt niet op alles tegelijk je focus hebben, dus ik vond de samenwerking met Salescyclegroup superfijn. Het gaf mij de kans en de ruimte om mijn teamleden bewust meer aandacht te geven. Om hiermee uiteraard mijn teams gezonder te maken en verdere groei in te zetten.

Dus wat bracht Salescyclegroup jou?
Ik heb samengewerkt met Camiel. Hij is iemand die goed kan luisteren en hierdoor samen met jou snel tot de kern komt van een probleem.
Salescyclegroup werkt direct na de trainingsdag met een programma van intensieve persoonlijke support en coaching. Ze dagen je continue uit zodat een nieuwe manier van werken ook een tweede natuur wordt.
Hierdoor konden mijn teamleden over hun persoonlijke barrières heen stappen. Daardoor is een nieuwe mindset ontstaan die zoveel energie en plezier oplevert!

novotel salescyclegroup

De telefoon wordt proactief gepakt! Bovendien is de conversie van offertes ook enorm omhoog gegaan.
De aanpak van Salescyclegroup is persoonlijk contact en doelen stellen die bij jou passen. Leren dat wat jij nodig hebt in je werk. Er is veel overleg, doordat de coaching en support in delen wordt gegeven. Daardoor is het veel concreter dan een standaard salestraining. Goed bruikbaar in de praktijk dus!
Het heeft de interactie tussen mij als manager en het team ook vergroot. Ik weet beter wat er speelt zodat ik als manager het team nog beter kan ondersteunen en kan inspelen op de marktbehoeften.

Dit was de ervaring van Thijs.
Ben jij nieuwsgierig geworden hoe wij jou kunnen ondersteunen in het behalen van de commerciële doelstellingen?
Bel ons dan op: 071- 888 5982 of stuur een bericht naar info@salescyclegroup.nl